E472 - Дуже низька небезпека
Ефіри та гліцериди кислот (E472). Харчові добавки під номером E472 – це група ефірів жирних кислот. Виробляються добавки Е472, переважно, з гліцерину, та низки натуральних жирних та інших органічних кислот (молочної, лимонної, винної, оцтової). В основному, при виробництві добавка E472 використовуються рослинні жири, але іноді допускаються і тварини, тим більше, що за хімічним складом вони абсолютно ідентичні.
Застосування
Широко застосовуються в харчовій промисловості як емульгатори, загусники. Інші застосування ефірів жирних кислот: виробництво лікарських мазей та лінементів; виробництво деякої будівельної хімії (оліфа, лаки та ін.)
Вплив на організм
Е472 при потраплянні в організм проходять процес розкладання на жири та кислоти, які повністю засвоюються. Ефіри та гліцериди вважаються повністю нешкідливими, жодних побічних ефектів не виявлено. Єдиний нюанс для тих, хто з різних причин не вживає в їжу продукти тваринного походження – деякі ефіри та гліцериди кислот можуть бути виготовлені з жирів та олій не рослинного, а тваринного походження.