E637 - Низька небезпека
Етилмальтол (харчова добавка E637) – кристалічний порошок білого кольору, що має яскраво-виражений карамельний запах і солодкий смак, відмінно розчинний у воді. Отримують його хімічним шляхом – лужним гідролізом похідних стрептоміцину. Хімічна формула: C7H8O3. Етилмальтол використовується в харчовій промисловості як ароматизатор і стабілізатор. Ароматизуюча речовина етилмальтолу помітно посилює сприйняття деяких ароматів.
Застосування
Незважаючи на те, що найчастіше ця речовина використовується у солодких продуктах, її також застосовують для покращення аромату багатьох гастрономічних продуктів. Наприклад, етилмальтол часто додають у майонез. Це робиться для того, щоб згладити різкий смак оцтової кислоти та гармонізувати гостроту. Крім того, маючи низьку калорійність, він може додавати відчуття жирності таким продуктам, як майонез, йогурт, морозиво. Смак цих продуктів гармонізується, а калорійність помітно знижується. Також цю речовину додають у порошкоподібні суміші, такі як розчинні супи, желе та ін. Інші застосування етилмальтолу:
- у парфумерії, як запашна речовина;
- у фармацевтиці.
Вплив на організм
Наукових даних про користь застосування харчової добавки Е637 для здоров'я людини зараз немає.
Нетоксичний і не має ембріогенних ефектів. Дослідження щодо ступеня негативного впливу етилмальтолу на організм людини продовжуються. При надмірному споживанні може викликати порушення травлення, запор, діарею, метеоризм. Не рекомендується для дитячого харчування.