E200 - Дуже низька небезпека
Сорбінова кислота (харчова добавка Е200) є безбарвними, слабо розчинними у воді, кристалами. Хімічна формула сорбінової кислоти: C6H8O2. Харчова добавка Е200 має антимікробні властивості, не токсична, не канцерогенна. У розумних дозах сорбінова кислота надає позитивний вплив на організм людини, підвищуючи імунітет і сприяючи детоксикації організму. Завдяки цим властивостям добавка Е200 широко застосовується в харчовій промисловості як консервант, дозволяючи збільшити термін зберігання продуктів харчування.
Особливості сорбінової кислоти:
- висока антимікробна дія;
- не змінює органолептичних властивостей харчових продуктів;
- не є токсичною;
- не виявляє канцерогенних властивостей;
- надає сприятливу біологічну дію на організм (підвищує імунологічну реактивність та детоксикуючу здатність організму);
- дозволяє збільшити термін зберігання харчових продуктів.
Застосування
Сорбінова кислота дозволена для застосування в усіх країнах світу. Допустимий її вміст у харчових продуктах становить від 0,1 до 0,2%. Внаслідок безсумнівної гігієнічної безпеки, всюди у світі спостерігається тенденція збільшення використання сорбінової кислоти замість інших, менш перевірених консервантів. Її дія спрямована проти цвілевих грибів, дріжджів та бактеріальних форм, перешкоджаючи утворенню мікотоксинів.
У харчових продуктах консервант Е200 застосовується у концентраціях від 30 до 300 грамів на 100 кілограмів готового продукту. До основних продуктів, в яких використовується добавка E200, можна віднести: соки, безалкогольні напої, кондитерські та хлібобулочні вироби, зернисту ікру, ковбасні вироби, згущене молоко та інші продукти. Добавка Е200 є одним із найпоширеніших консервантом у харчовій промисловості через свою безпеку для організму людини.
Вплив на організм
Харчова добавка Е200 має антимікробні властивості, не токсична, не канцерогенна. У розумних дозах сорбінова кислота надає позитивний вплив на організм людини, підвищуючи імунітет і сприяючи детоксикації організму. Завдяки цим властивостям добавка Е200 широко застосовується в харчовій промисловості як консервант, дозволяючи збільшити термін зберігання продуктів харчування.