E635 - Низька небезпека

5-рибонуклеотиди динатрію (харчова добавка Е635) - вона використовується в харчовій промисловості як підсилювач смаку. Добавка Е635 має смак умами – традиційний смак у японській культурі. Вона посилює смакові та ароматичні властивості продуктів. На вигляд 5-рибонуклеотиди натрію є білим порошком. Добавка Е635 добре розчинна у воді, слаборозчинна в спиртах і нерозчинна в ефірах.

Застосування

У харчовій промисловості 5-рибонуклеотиди динатрію використовуються для посилення смаку та аромату харчових продуктів. Найчастіше добавка Е635 застосовується при виробництві чіпсів, сухариків та іншої снекової продукції. Крім цього підсилювач смаку Е635 може застосовуватися при виробництві сирів та соєвого соусу.

Вплив на організм

Канцерогенних властивостей не проявляє. Частина його виводиться з організму в незмінному вигляді, інша частина окислюється в молочну кислоту.

Наукових даних про користь застосування харчової добавки Е635 для здоров'я людини зараз немає.

Не рекомендується при бронхіальній астмі, подагрі, ревматизмі, схильності до алергії. При надмірному споживанні може провокувати кишкові та шлункові розлади. Не рекомендується вагітним і жінкам, що годують груддю, необхідно виключати з дитячого харчування.