E470b - Нульова небезпека

Основне його завдання – збереження початкової консистенції харчових продуктів. Але магнієві солі жирних кислот, як ще називають добавку, здатні також покращувати цю саму консистенцію готового продукту. Е 470b підвищує в’язкість, де це необхідно, а ось в продукції порошкоподібного типу попереджає злежування і утворення грудок. Притаманні йому також властивості роздільник і емульгатора.

Походження:  синтетичне;

Категорія добавки:  стабілізатор-емульгатор;

Небезпека:  відсутня.

Загальна інформація

Свій початок магнієві солі беруть з вапняку. Саме він є їх природним джерелом. Завдяки взаємодії таких компонентів, як стеарат натрію і хлорид магнію утворюється добавка, яка має певні буквені і цифрові позначення. Це – Е 470b.

Крім основного компонента в процесі синтезу в добавці з’являються деякі побічні інгредієнти – домішки. До таких належать:

луг;

жири неомиляемие;

гліцерин;

дигліцериди;

моногліцериди;

вода.

Всі вони вважаються допустимими. Стабілізатор Е 470b має порошкоподібну консистенцію. Він білого кольору і дуже легкий. Добавка в певних речовинах розчиняється. У числі таких гліколь, вода, етанол і ефір. Зате хорошою розчинність ця речовина відрізняється в мінеральної масляному середовищі, в скипидарі і бензолі.

Магнієві солі, вступаючи в реакцію з кислотами, розщеплюються. При цьому вони проявляють властивості саме жирних кислот. Сам порошок має особливість викликати чхання, якщо його вдихнути.

В даний час невідомі дані, які б чітко визначали норму (добову) споживання стабілізатора Е – 470b. Зате є стандарти, які вказують максимальну кількість добавки від загальної маси продукту. Воно не повинно бути більше 6%.

Вплив на організм

шкода

Даних, які чітко доводять шкідливий вплив Е – 470b на організм людини поки офіційно не запротокольовано. Але в силу своєї синтетичної природи добавка, все ж, може бути небезпечною. До того ж в ній є безліч різних домішок.

Тому людям з проблемним здоров’ям, особливо в системі обмінних процесів, слід обмежити споживання продуктів, що містять магнієві солі жирних кислот.

користь

Документально зафіксовані даних про користь Е – 470b в поточний період немає.

Використання

Стандартне використання Е 470b полягає в застосуванні добавки для збереження мають консистенцію порошку продуктів. Це, як правило, борошно, всілякі розпушувачі, цукрова пудра. Додають речовину і в сухі суміші, наприклад, бульйони, супи, інші продукти. До того ж, добавка здатна ще й покращувати їх властивості. У фармацевтичній промисловості добавка знайшла застосування як компонент розділяє. Під час пресування таблеток завдяки Е 470b полегшується процес ковзання. У виробництвах, так званих, екструзійних продуктів, а також гранулятов теж використовується дана добавка. У тій же фармацевтичної, а ще в косметичної індустрії Е – 470b виконує роль згущувача в багатьох продуктах.

Інші галузі використовують добавку як термостабілізатора полівінілхлориду і згущувача мастил. Застосовується продукт для попередження злежування наповнюють вогнегасники компонентів.