E392 - Нульова небезпека

Харчова добавка E392 (екстракт розмарину) — відноситься до стабілізаторів, антиокислювачів і антиоксидантів натурального походження, використовується в технологічних цілях в процесі виробництва харчових продуктів. Являє собою пастоподібну речовину кольором від жовтого до коричневого. При кімнатній температурі відрізняється високою в'язкістю, при нагріванні до 40 °C стає рідкою. Характеризується камфорним запахом.

Користь

Наукові дані про користь застосування в якості харчової добавки Е392 для здоров'я людини зараз відсутні. Ведуться дослідження.

Шкода

Ступінь негативного впливу харчової добавки Е392 на організм людини до кінця не вивчена. Ведуться дослідження.

Застосування

Е392 використовується як антиоксидант, пряність, стабілізатор. Застосовується при виробництві продуктів з м'яса, салатів, ковбас.