E350 - Дуже низька небезпека

Малати натрію (Е350) є натрієвими солями яблучної (малонової) кислоти (добавка Е296) і використовуються в харчовій промисловості як регулятор кислотності. За своїми фізичними властивостями малати натрію є білим кристалічним порошком без явно вираженого смаку і запаху. Добавка Е350 розчинна у воді і нерозчинна в етиловому спирті. У природі малати натрію містяться у горобині, малині, яблуках. Але в промислових масштабах добавку Е350 одержують шляхом взаємодії яблучної кислоти з гідроксидом натрію.

Застосування

Добавка Е350 може використовуватися в молочних напоях, різних видах сирів, десертів, сухих овочах та фруктах, рибних консервах та пресервах, алкогольних напоях та багатьох інших продуктах.

Вплив на організм

Добавка Е350 відноситься до умовно безпечних речовин. Дослідження про рівень впливу малатів натрію на організм людини продовжуються. При отриманні добавки штучним шляхом можуть бути домішки — малеїнова кислота, фумарати. Їхнє надмірне споживання може провокувати виникнення алергічних реакцій, розладів шлунково-кишкового тракту. Не рекомендується як сировина для дитячого харчування.